St.-Franciscusparochie 

Heverlee - Kessel-lo - Leuven

Federatie FRANDO    FRanciscus ANtonius DOn bosco

GPS-adres parochie: Tiensesteenweg 190, 3001 Heverlee

  

 

Ziekenzorg Samana CM is een vereniging van en voor langdurig zieken en gezonden.

Samen met duizenden vrijwilligers biedt Samana CM een waaier van activiteiten aan om het sociaal isolement van langdurig zieken te doorbreken en ze te steunen in hun leven met een chronische ziekte.

 

 

    Afscheidsviering Jean Pierre Deleu – zaterdag 10/4/2021

         

Cécile, kinderen, kleinkinderen, vrienden en vriendinnen van Jean Pierre,

We zullen nooit het wonder van het leven begrijpen, hoe het ontstaat en waarom we geboren worden. Nog minder begrijpen we het wonder van de dood die zo’n immense pijn veroorzaakt. Die komt altijd te vroeg en ongelegen, ook al ben je al zoveel jaar, zesentwintig jaar, patiënt.

Op zo’n ogenblikken mogen we van elkaar geen woorden verwachten die wonderen doen. Geen van ons, hoe graag we dat met ons hart wel willen en wensen, kan Jean Pierre aan Cécile , aan de kinderen en kleinkinderen, aan de buren, aan vrienden en vriendinnen terug geven. We kunnen wel vertellen over hoe we samen deelnamen aan het leven van elke dag. Die herinneringen ophalen troosten wel!

Bij Samana, het voormalige Ziekenzorg, was Jean Pierre stipt op elke viering, elke activiteit aanwezig. Kerstfeest, driekoningenviering, witte donderdag Scherpenheuvelbedevaart,  dag van de chronische zieken enz…
Hij ging dan steevast op zoek naar zijn kameraad en naamgenoot Jean Pierre die, naast dezelfde naam ook aan dezelfde kwaal leed. Het moet geen deugd gedaan hebben dat Jean Pierre, van Angela, hem is voor gegaan en dat hij van hem moest afscheid nemen.

Bij OKRA was Jean Pierre gekend als liefhebber van cultuur en van muziek. In de BOZAR in Brussel en in de Leuvense stadsschouwburg hebben we met OKRA vrienden en vriendinnen zo dikwijls samen genoten van heerlijke uitvoeringen. Voor uitstappen met OKRA waren Jean Pierre en Cécile altijd present. Zoveel bezochte landen, steden, musea en bezienswaardigheden. Hij had een zeer brede interesse, alles boeide hem en overal wilde hij bij zijn ook al koste dat moeite, veel moeite. Nooit heb ik hem horen klagen of zagen of zien opgeven. Dat stond blijkbaar niet in zijn woordenboek.

Persoonlijk zal ik vooral de babbeltjes blijven herinneren waarbij ik naast hem op een stoel of een bankje bleef zitten, genietend van de omgeving, babbelend over van alles en over niets en vooral genietend van het samen zijn.

Cécile, familie, vrienden en vriendinnen, het zijn de herinneringen aan de mooie mens die Jean Pierre was die we bij Samana en OKRA zullen blijven koesteren en waarin we samen troost zullen vinden.

Cécile Van Hoecke  Heverlee 10.04.2021

 

 

 

 

 

Wenst u informatie of heeft u interesse

contacteer ons:

Liduine Van Houten

liduinevanhouten@gmail.com

De Coninck Christiane

crea  016 250062 

Seré Annie  

inschrijving activiteiten 016 250737

                         

Laatst bijgewerkt: 10 april 2021