St.-Franciscusparochie

Heverlee - Kessel-lo - Leuven

Federatie FRANDO    FRanciscus ANtonius DOn bosco

GPS-adres parochie: Tiensesteenweg 190, 3001 Heverlee    tel. 016/25 04 59     e-mail: franciscusheverlee@gmail.com

 

Weeknieuws     Week 34  23 augustus 2017

 

 NIEUW!!      info Eerste Communie mei 2018 en Vormsel mei 2018

voor info klik op de blauwe links 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“VAKANTIEMIJMERINGEN”

Neem je tijd. 

Vakantie is tijd hebben, de riem eens afleggen van dat dagelijkse ritme van moeten werken, organiseren, vergaderen of druk bezig zijn.

Neem je tijd en geniet ervan met volle teugen. Neem je tijd om te rusten en uit te slapen, om op  verhaal te komen bij jezelf en bij elkaar, om te genieten van de zon en van ’t getrommel van de regen op het dak, van het uitgesteld bezoek en van de toevallige ontmoetingen onderweg…Neem je tijd voor die klus die je al lang had willen doen en om: nadien content te zijn dat het er eindelijk van gekomen is.

Neem je tijd voor elkaar, voor je liefsten, je bekenden, en voor de vreemde voorbijganger en geniet van de babbel en van het ont-moeten… Neem je tijd om er eens  uit te trekken. Het doet er niet toe waarheen of hoe ver. Als je onderweg maar kan thuiskomen bij vrienden en bekenden, en vooral bij jezelf. Neem je tijd om niets te doen, maar om gewoon te zijn. Geniet ervan. En weet: ook in vakantie is Hij aan het gebeuren, Hij die heet: Ik ben er voor u.

Geniet.

Wij maken ons druk om wat niet is en vergeten te genieten van wat wel is. Om de zon die niet wil schijnen of omdat het niet wil regenen, om het bezoek dat maar niet komt, om de zo weinig aanwezigen in de bijeenkomst, om het werk dat niet gedaan en steeds wordt uitgesteld; om het besluit dat niet genomen wordt, het recht dat niet geschied, het probleem dat niet opgelost geraakt…

En wij vergeten te genieten van wat er wel is: de zalige warmte van een zonnige dag, de welgekomen regen voor de tuin; de verbondenheid met hen die wel aanwezig zijn en de korte babbel met de toevallige voorbijganger; de klus die geklaard is en de afspraak die wel doorgaat, en de vele mensen die stille voortdoen in goed zijn voor een ander. Het vele kleine goede dat gebeurt is het geschenk van elke dag. Geniet ervan, want met het goede kan je verder op weg. Daarmee doe je voort

Dat kan vakantie zijn: oog krijgen voor het goede dat gebeurt, en er een knipoog in herkennen dat Hij die liefde is ook nu gebeurt.

·         Door Carlos Desoete * in de vakantietijd * past.eenh. Emmaüs St.-Andries-St.-Michiels-Brugge

 

 

 

 

KALENDERBLAADJE

Zonde kan alleen daar vergeven worden waar de slavernij van de mensen onder hun eigen machteloosheid wordt opgeheven en mensen bevrijd worden – niet overeenkomstig een magische verwachting waarin ze in een andere situatie gebracht worden, maar wel zo dat ze in bevrijding geloven en deze met elkaar beginnen te realiseren. 

D. Sölle

 

 

 

MEDITATIE IN DE CHRISTELIJKE TRADITIE

 

Don Boscocentrum “Ademtocht”

 

 

In de stilte, door onszelf te zijn in het nu-moment, bewegen we van de contemplatie van de natuur naar de contemplatie van God en realiseren we een harmonie met God, de mensheid en de natuur.

Als we eenvoudig onszelf zijn, zijn we stil. Meditatie is het pad van stilte, omdat het ons aanzet tot de aanvaarding en de verering van onze eigen aanleg. We spelen geen komedie, we nemen geen pose aan noch communiceren iets. Als we tot stilte komen, ontdekken we dat we het mens-zijn delen met iedere persoon op deze planeet.

Laurence Freeman

 

In de maand augustus komen we nog samen mediteren op maandag 28 augustus 2017 in de Stille ruimte “Ademtocht” in het Don Boscocentrum, Ortolanenstraat 6, Kessel-Lo. Uur van samenkomst: 20 uur. Meditatieavonden in september: maandag 11 en maandag 25 september 2017.

Je bent ook welkom op deze avonden. Verwittig dan wel even Jos Vermeulen.

Contactpersoon:

Jos Vermeulen 016 89 03 16 – vermeulen.berte@telenet.be 

Meditatie in de christelijke traditie: http://www.christmed.be    

 

 

Planning voor de tweede helft van het jaar 2017

---------------------------------------------------

  

   maandag 28 augustus 2017

   maandag 11september 2017

   maandag 25 september 2017

   maandag 9 oktober 2017

   maandag 23 oktober 2017

   maandag 6 november 2017

   maandag 20 november 2017

   maandag 4 december 2017

   maandag 18 december 2017

 

 

 

VIERINGEN

 

                               

                 

 

 

 

 

PAROCHIAAL NIEUWS  

 

SINT-FRANCISCUSGemeenschap  

   

Parochieagenda Sint- Franciscus

 

Donderdag 24 augustus  

14 uur: Seniorencafé

 

Vrijdag 25 augustus  

VM en NM: Bar Michotte

 

Zondag 27 augustus  

11 uur: Zondagscafé

 

Dinsdag 29 augustus  

9.15 u.: SAMANA

14 uur: Seniorencafé

 

Woensdag 30 augustus  

9.30 u.: OKRA Teamvergadering

20u.: Blij Rondeel

 

 

 

Parochie-geloofsgemeenschap SINT-ANTONIUS

 

Agenda 

 

Vrijdag 1 september

19.45 tot 21 uur Koorrepetitie in de kerk

 

 

 

 

 

JAARPROGRAMMA 2016-2017

GELOOFSGEMEENSCHAP

 SINT-ANTONIUS

 

Vieringen op zon- en feestdagen om 11 uur

 

Ontmoetingsmoment op zondag  

12 - 13.30 uur  

Kaartnamiddag op dinsdag en donderdag 14 - 18 uur  

    Koorrepetitie  op vrijdag 

19.45 - 21.15 uur

 

 

 

 

DON BOSCO  

 

 

ONDERWEG RICHTING COMPOSTELLA

De viering ‘Als je op weg gaat’ van 16 juli 2017 in het Don Boscocentrum vatte aan met deze inleiding:

‘Welkom op deze zomerse viering die in het teken staat van op weg te gaan, onderweg zijn.

Een van onze medeparochianen, Gie Schoemaker, is een hele tijd onderweg geweest, te voet, richting Compostella. We hebben hem gevraagd enkele van zijn ervaringen met ons te delen.’ (Parochieblad 33)

 

El Camino es el Destino  

 

Deze woorden ga ik niet gauw vergeten.

Ze stonden geschilderd op, de gele mobilhome van onze vroegere overburen van Los Callejeros.

 “El Camino es el Destino”, dit is het net ook wat mijn weg was en nog steeds is.

“De weg is de bestemming.”

De magie van de Camino naar Santiago de Compostella (of bedevaart) gebeurt op de weg.

 

Wat was de aanleiding om mijn avontuur, project te beginnen.

 

In 2009 werd in het kader van Frando-voormiddagen een uiteenzetting en diavoorstelling gegeven over de pelgrimage naar Compostella. De beelden die wij te zien kregen gingen hoofdzakelijk over de weg door de Pyreneeën.

Na afloop begon er het idee te rijzen bij Blanka en bij mij om dit ooit eens te doen – wij wandelden graag samen.

 

Zo zijn we in 2010 met drieën voor 2 weken vertrokken vanuit de Pyreneeën. Daar hebben we langs de Camino Aragones gewandeld, een zeer prachtig deel.  

Het vervolg zou dan in 2011 gebeuren, maar helaas. Gezondheidsproblemen van Blanka beslisten er anders over.

In 2011 liep er ook op TV “De Weg naar Compostella” van Arnout Houben (bij Man bijt Hond) en dit hield het idee bij mij wakker.

 

2016 was het jaar dat ik met pensioen zou gaan. Dan eindigt ook een periode in een mensenleven. Je komt op een kruispunt waar je weer eens keuzes kan, mag en moet maken om een pad in te slaan.

Dan zou het “Nu of Nooit” worden.

 

Dan begint de voorbereiding  

 

Ik ging te rade bij oud-pelgrims en las de blogs van andere pelgrims. Hoe meer ik over mijn plannen praatte, hoe meer mensen ik ontmoette die ofwel deze tocht ook maakten, ofwel iemand kende die het had gedaan.

 

Op het secretariaat van het Vlaams Genootschap in Mechelen schafte ik mij een paar gidsen aan die mij zeker al tot Vezelay zouden leiden. Vanuit het Vlaams Genootschap ontving ik mijn geloofsbrief, want in sommige refuges kan je enkel terecht mits voorleggen van deze geloofsbrief.

Ik maakte een planning op met de etappes en het aantal kilometers dat ik te lopen had.

 

Als voorbereiding probeerde ik te wandelen om kilometers op te bouwen.

Mijn rugzak werd klaar gezet en ik hoopte niet teveel gewicht mee te hebben.

 

Begin april 2016 ben ik dan vertrokken vanuit Leuven het onbekende tegemoet want ondanks de voorbereiding besef je maar al te weinig wat je onderweg staat te wachten.

 

 

De magie onderweg  

 

Je vertrekt alleen maar al snel ontmoet je andere pelgrims die onderweg zijn naar dezelfde bestemming. Het gebeurt dat je gedurende meerdere dagen samen loopt en dan er ontstaat een echte verbondenheid.  

Samen doorsta je de grillen van de natuur. Zon, regen, modderpaden,… en als de kilometers beginnen op te lopen en je nog je overnachting moet halen, dan kan het even teveel worden.

 

Dit jaar heb ik dit meegemaakt, 3 zware dagen na elkaar in het Centraal Massief. Waren er niet de aanmoedigingen van het thuisfront en van mijn compagnons van vorig jaar, ik was voortijdig gestopt. Eén van hen herinnerde mij dan aan het lied “Ik loop” van Gerard van Maasakkers.  

Ik ben wel tevreden dat ik niet heb toegegeven aan dat dipje.

 

Ook fysische problemen kunnen een domper zetten op de Camino zoals vorig jaar dat de pijn in mijn scheenbenen er voor zorgde dat ik op één maand tijd 4 rustdagen nodig had.

 

Wanneer je op stap gaat zijn er 2 primaire behoeften die zeer belangrijk zijn:  “Mjam Mjam DoDo”  of “Eten en slapen”. Die info vind je terug in de gidsen. En meestal lukt het je wel om 24 u van tevoren te reserveren. Af en toe moet je via het “Office du Tourisme” en moet je zorgen dat je voor sluitingstijd je aanmeld.

 

Gite-L'Esprit des Chemin in Le Chemin

 

Ik heb verschillende overnachtingsplaatsen gehad. Soms met eten inbegrepen en andere momenten moesten we zelf koken of uit eten gaan. Er waren overnachtingen bij waar wij een all-in hadden voor een prikje, zelfs op basis van donativo (dan bepaal je zelf wat je betaalt).

Enkele malen hadden wij geluk dat onze hospita voor ons naar een volgende overnachtingsplaats belde en gebruik maakte van haar netwerk. Maar wanneer je met 2 of 3 op stap bent, is het iets moeilijker om slaapplaatsen te reserveren (voornamelijk in de steden die je aandoet). Ofwel wordt er in de refuge een matras bij gesleurd. Ofwel moet je op hotel. Om de prijs te drukken dan maar samen een kamer en bed delen. Wanneer je op een slaapzaal terecht komt waar een paar houthakkers hun werk doen, zijn oordopjes zeker geen luxe.

 

Op tocht is het ook noodzakelijk om de voeten die je elke dag een beetje verder moeten leiden, in prima conditie te houden. Als je je etappeplaats hebt bereikt, trek je tevreden je stapschoenen uit en verzorg je die tere voetjes.  

 

Iedere pelgrim heeft zo zijn eigen redenen om deze uitdaging, deze tocht, aan te vatten. Voor sommigen werkt de Camino heel therapeutisch omdat je de tijd krijgt om stil te staan bij jezelf.

Wat ik sterk heb ervaren is dat ik deel ben van een geheel.

Je loopt met het seizoen mee.  

 

Vorig jaar ben ik vertrokken op 3/4/16 en waren de bomen en struiken nog kaal. Maar elke dag dat ik vorderde op de Camino, veranderde ook de natuur. De bomen begonnen te ontluiken. Ik liep elke dag door andere landschappen die even mooi waren ongeacht de weersomstandigheden. De koolzaadvelden als gele tapijten. Het jonge leven in het voorjaar op de weiden. De Limousinedames die me aanstaarden wanneer ik voorbij liep.  

 

Dit jaar had ik geen wekker nodig. Ik werd ’s morgens gewekt door de vogelgeluiden. Evenmin had ik de barometer nodig om te weten of het een goede dag zou zijn: de krekels gaven aan wanneer het warm werd. Ik wandelde door de wijngaarden en plots dacht ik dat ik over de Waterschapsheuvel aan het lopen was, zoveel konijnenpijpen.  Als je dan alleen op stap bent dan zie je de konijnen op korte afstand stil zitten.  

 

Soms loop je over ruwe, smalle paadjes en moet je toegeven dat je te kampen krijgt met hoogtevrees, maar dan is er je medereiziger die je erdoor helpt. Op andere momenten zijn de wegen saai, monotoon of één lange rechte weg. 2 dagen langs de Ravel of het Seinekanaal lopen begint je snel te vervelen. 

Af en toe moet je zelf jou pad maken zeker als je een aanduiding mist. Je wordt een moderne pelgrim en je haalt je GPS boven. Hij zet je weer op het rechte pad. Natuurlijk betekent dit dat je enkele kilometers extra moet lopen om je bestemming die dag te halen. Op de koop toe kan je pech hebben met het weer als het de ganse dag regent.

 

Je komt door steden die je zo snel mogelijk achter jou wil laten en langs mooie pittoreske dorpjes waar een enorme leegloop aan de gang is. De info in de gids van een jaar geleden is dan alweer voorbijgestreefd.

Wanneer je in de verte de besneeuwde toppen van de Pyreneeën ziet, dan flits de gedachte door je heen dat je doel al weer een heel stuk korter bij komt.

 

Ontmoetingen  

 

Onderweg ben je zelden of nooit alleen. Je ontmoet pelgrims die je na een dag en een nacht niet meer ziet. Soms enkele dagen later kom je ze nog eens tegen. Sommigen zijn op weg naar een andere bestemming (vorig jaar 2 pelgrims op weg naar Rome).

Dit jaar heb ik gedurende bijna een maand samen met Rien, een Nederlandse pelgrim, gelopen. Het afscheid viel zwaar voor hem wanneer ik nog 10 dagen verder zou lopen. Er ontstaan vriendschappen op de weg. Nu nog heb ik contact met de pelgrims die ik vorig jaar heb ontmoet.  

 

Niet enkel de ontmoetingen met andere pelgrims maken de Camino. Onderweg kom je geregeld voorbijgangers tegen die een gesprek met je beginnen. Zelfs in de gietende regen blijven ze staan om een babbeltje te doen over hun regio. Dit jaar was ongetwijfeld de presidentsverkiezing die hun bezig hield.

Op weg ervaar je de gastvrijheid van de bevolking die de pelgrim bewondert voor de moed en doorzetting. Dan gebeurt het dat je koffie aangeboden wordt en dat de dame gauw naar huis loopt en na een 10-tal minuutjes met bekertjes terugkomt.

 

Vorig jaar hebben wij meegemaakt dat we chorizoworsten en een fles wijn meekregen van mensen die van oorsprong uit Galicië kwamen.

De refuges van het Franse genootschap van de Voie de Vezelay worden bemand door vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat de pelgrims goed opgevangen worden en lekker kunnen eten en slapen.

Op de Camino zijn er ook chambres d’hotes speciaal voor de pelgrims en die je een huiselijk gevoel aanbieden.

 

Thuiskomen: Wat blijft er hangen  

 

Thuiskomen en terug in de dagelijkse sleur terecht komen is een hele aanpassing.

De sfeer die ik op weg kende valt plots weg, maar door de weg te gaan ben ik ook sterker terug gekomen.

Wat heb ik meegebracht van mijn Camino:

een BLOES, zo een kledingstuk,  maar voor mij ook een letterwoord  

                        B: bevrijdend – beleving  

                        L: loslaten – leegmaken – luisteren  

                        O: ontmoeten  - ontvangen – opsnuiven

                        E: ervaren

                        S: stilstaan – stil worden

 

De Spaanse dichter Antonio Machado heeft in zijn gedicht “Caminante” mooi verwoord wat “De Weg” voor de wandelaar is:

Wandelaar, het zijn je voetafdrukken
die het pad vormen en meer niet;
Wandelaar, er is geen pad,
men maakt het pad tijdens het gaan.

Tijdens het gaan ontstaat het pad
en wanneer je dan omkijkt
ontwaar je de sporen die nooit
meer zullen worden betreden.
Wandelaar, er is geen pad,
alleen het schuimspoor dat je maakte in zee. 

 

Basiliek Ste Madeleine Vezelay

Portaal Basiliek Vezelay

Beeldenreeks in de Basiliek Vezelay.

Lauden in de Basiliek Vezelay

Sint Jacob

Op weg

Kappeletje onderweg

Kerkje onderweg

 

 

MOLENHUIS BERISMENIL  

 

 

 

Herfstwandelweekend  

Van vrijdag 22 september tot zondag 25 september 2017

 

Twee dagen lang intens samen genieten-geven-nemen-ontdekken-lachen-helpen-kokerellen-rusten-plagen-wandelen, enz… en zo een flinke dosis energie opdoen om de komende winter met voldoende levenslust tegemoet te gaan.

 

* Vrijdag 22 september  

Wie eerst is en binnen kan, zorgt voor een warme kachel.

19.00 uur: Vanaf 19 u. staat de soep klaar. Met een boterham en een kommetje soep leren we elkaar kennen.

21.00 uur: Iedereen tracht dan aanwezig te zijn. We verzamelen rond de kachel en we maken enkele afspraken.

 

* Zaterdag 23 september  

We wandelen een ganse dag, de afstand schatten we tussen 18,9 en 19,1 km.

08.15 uur: Ontbijt.

09.30 uur: We staan paraat om met lichte bagage, een drankje en een koekje aan onze tocht te beginnen. We wandelen naar Dochamps en terug.

12.45 u.: Het ‘herfstkonijn’ (de tegenhanger van de paashaas: Ivo dus) brengt het spek, het vuur en de eieren naar de kerk van Dochamps.

Vermoeid, verrijkt en voldaan keren we naar Het Molenhuis terug. Dan beginnen we het grote feest van samen kokerellen, tafel dekken, eten, afwassen, warm douchke, enz…

Rond de kachel laten we onze ervaringen en verhalen de vrije loop. Een gezelschapsspel (Chinees p…? We zijn nog op zoek naar een neutrale puntenopschrijver, niet zo nen afzetter, allée diën andere, waarmee we het verleden keer moesten doen) of snel onder de wol, want…

 

* Zondag 24 september  

Zondagmorgen zijn we er alweer tijdig bij om volop van de dag te genieten.

08.15 uur: Ontbijt 

09.30 uur: We vertrekken voor een wandeling van een 4-tal uur.

13.30 uur: Middagmaal, gevolgd door de opkuis.

16.00 uur: We nemen afscheid.  

 

Zeker meebrengen: Hoeslaken en kussensloop, slaapzak of donsdeken, toiletgerief, regenjas: warme onderlaagjes, pantoffels, zaklamp, stevige waterdichte wandelschoenen, rugzakje, wandelstokken (voor wie niet zonder kan).

 

Kostprijs ( inclusief eten)

+ 18 j.: 20 euro per dag, kinderen (13-18 j.): 16 euro per dag, kinderen (6-12 j.): 12 euro per dag, kinderen (4-5 j.): 8 euro per dag, 0-4 j.: gratis.

 

Inschrijven: Via het inschrijvingsformulier op www.moulindebellemeuse.be/activiteiten of het inschrijvingsformulier achteraan in het Molenhuisboekje.  

Liefst voor 14 september 2017. Inschrijving pas geldig na betaling. Iedereen die de afstand aan kan is welkom.

Rekeningnummer: BE39 0001 0314 2019. Op naam van Leo Van Noten. Vermelding: Herfstwandelweekend 2017.

 

Verantwoordelijke: Leo Van Noten

Telefoonnummer: 016 69 79 37

E-mail: hildeenleo@yahoo.co.uk

 

 

 

CONCERTBAND LEUVEN 

 

We kregen de Concertband reeds in volle actie te horen en te zien op sommige van onze feesten in het Centrum. Dat betekende elke keer een vermeerdering van de feestvreugde.

 

Je weet: de Concertband Leuven repeteert nog steeds wekelijks op dinsdag van 20 tot 22 uur in ons Gemeenschapscentrum Don Bosco.

Ze spelen populaire songs en filmmuziek.

Muzikanten zijn steeds van harte welkom.

Willem Boon

boon-cuyt@hotmail.com 

 

 

 

BOEKENMANDJE

 

Mini-bibliotheek 

Ja, het boekenmandje is mee het nieuwe jaar ingegaan.

Je kan een boek ruilen: een meenemen en er ‘eens’ een bijleggen.

Sommige boeken mag je helemaal houden.

 

In het parochieblad van 22 oktober 2014 spraken we voor het eerst over onze leuke vorm van ‘delen’: Mensen die een deugddoend, ontspannend, leerrijk (…of gezegend met een andere weldaad) boek bezitten en anderen de gelegenheid gunnen ook van hun boek te genieten, vulden een boekenmandje in de Stille Zone waar de vieringen plaats hebben. Daar mag je dus een boek lenen en na lezing thuis, terugzetten. Wie ook boeken heeft die anderen kunnen vreugde of dienst bewijzen, mag het mandje aanvullen. Wie zijn boek ‘voor eeuwig’ wil weggeven deelt dat liefst mee op een briefje of plakkertje in het boek.

 

 

 

DOOR HET DOOPSEL OPGENOMEN IN DE GELOOFSGEMEENSCHAP  

 

 

 

 

Door het christelijk huwelijk met elkaar verbonden  

 

 

OVERLIJDEN

 

 

 

WAT ONS VERBINDT….  

 

 

 

 

Een hele zomer lunchconcerten in het historisch hart van Leuven: dat blijft het succesrecept van de Zomer van Sint-Pieter. De zestiende editie biedt zowel vertrouwde klassiekers als nieuwe ontdekkingen.

Samen met Opus 3 – tevens inspirator van het Brusselse moederfestival Midis-Minimes – zorgt 30CC voor een verfrissend aanbod met absolute toppers uit binnen- en buitenland.

 

Van 4 juli tot 31 augustus 2017 in 30CC/Schouwburg en 30CC/Predikherenkerk.

Ticketprijzen: 6 euro (inclusief programmablad) – kinderen -12 jaar: gratis

Concertpas (10 tickets) 45 euro

Tickets kan je ter plaatse kopen vanaf 11.30 uur.

www.zomer-van-sint-pieter.be

 

 

 

PAROCHIEZALEN

VOOR FEESTEN EN VERGADERINGEN

 

In de Sint-Antoniusparochie  

Léon Schreursvest 33, 3001 Heverlee

Kristoffelzaal (naast de kerk)

Capaciteit: 60 personen.

Antoniuszaal (achter de kerk)

Capaciteit: 120 personen.

Terras (achter de kerk)

Al of niet met gebruik van de keuken.

Inlichtingen en reservatie

Hubert Gorissen 

Léon Schreursvest 33, 3001 Heverlee

gsm 0473882173

hubert.gorissen@telenet.be 

 

In het Don Boscocentrum

Ortolanenstraat 4-6, 3010 Kessel-Lo

 

Alle zalen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Er is tevens een apart toilet voor rolstoelgebruikers.

De capaciteit van de zalen is afhankelijk van het gebruik.

Lokaal

  feest     

vergadering

Bar

 

40

Instuif

50

60

Keuken

 

20

Zaal A

150

210

Zaal A+B

 

400

Zaal A+B+C

 

600

 

Inlichtingen en reservatie  

Klik HIER of www.donboscocentrum.be  

 

… EN VERDER DAN FRANDO

 

   

 

UNIVERSITEIT DERDE LEEFTIJD

* Aula Rector Pieter De Somer 

Deberiotstraat 24, Leuven

Aanvang 14.00 u. – Einde 15.45 u.

 

Een jaarabonnement voor 2017-2018 komt op 50 euro voor de volledige jaargang.

De cursisten van 2016-2017 kunnen inschrijven voor 15 augustus.  Vanaf die datum worden ook andere geïnteresseerde personen aangeschreven. Inschrijvingen na 15 augustus worden aanvaard in de volgorde van ontvangst van de betalingen.

 

Opening van het 42ste cursusjaar 

Dinsdag 26 september 2017

10.30 uur: Plechtige eucharistieviering in de Begijnhofkerk Sint-Jan-de- Doper

14.00 uur: Het ouder wordende brein 

Prof. Mathieu Vandenbulcke (Faculteit Geneeskunde)

 

Inlichtingen:  

Secretariaat UDLL – Dienst Alumni, Universiteitshal, Naamsestraat  22 - 3000 Leuven 

Dagelijks open tussen 9 en 12 u. en tussen 14 en 16.30 u.

Tel. 016 32 40 01

E-mailadressen: udll@alum.kuleuven.be 

Of: Veerle.Valkenborgh@alum.kuleuven.be 

Website: http://alum.kuleuven.be/udll 

Bankrekeningnummer: BE57 7380 4224 4835 - BIC: KREDBEBB

 

 

 

FIETSEN MET SENIORAMA

*Fietsen - rit met hellingen (40 km)

Donderdag 24 augustus 2017

Vertrek: 13.30 u. stipt aan Parkpoort te Leuven. Verzekering verplicht.

Voor meer info: 016 40 66 58 of 016 44 32 45

 

* Fietsdagtochten 

Donderdag 31 augustus 2017 – Getelinie-route – meestal vlak (70 km)

Vertrek met auto: 9.00 u. stipt Tiensesteenweg 352 (Aldi).

Verzekering verplicht.

Voor meer info: 016 22 32 63

 

 

ZOMERACTIVITEITEN IN SENIORAMA

Dinsdag 29 augustus – 13.30 u.

De Demer stroomt weer door Diest!

Code: Z13 - Bijdrage: € 4.

Gids: Marc Ruysen, stadsgids van Diest.

Info en inschrijven via Onthaal Seniorama 016 22 20 14

 

 

 

PETANQUE

Elke donderdag om 14.00 u. tot…. laten we zeggen 17.00 u.

Ook diegenen die nog nooit met zo’n ijzeren bal hebben gegooid zijn welkom. We leggen wel niet uit hoe het moet, wel hoe het best kan.

Petanque is niet moeilijk, iedereen die nog op zijn benen kan staan en met zijn armen kan bewegen kan ook petanquen. En het is nog plezierig ook. Het is tevens een unieke gelegenheid om nieuwe vrienden te maken, je wordt meteen warm opgenomen in onze petanquefamilie. En als het regent spelen we met de kaarten en ook wie dat niet kan, leren we het.

 

Plaats: Buurtcentrum Sint-Maartensdal, op de hoek van de Rijdende Artillerielaan en de Minckelerstraat in Leuven.

Inschrijven hoeft niet: je komt gewoon en wij vangen u op, alvast met gratis koffie. Eigen ballen meebrengen kan, maar moet niet: het centrum heeft ballen genoeg.

Info: Jos Tuerlinckx 0475 87 50 61

 

Seniorama vzw 

Activiteiten  

Vanden Tymplestraat 35, 3000 Leuven

www.seniorama.be 

 

 

 

LEUVEN: STADSWANDELINGEN OP WOENSDAG

-

Elke woensdagavond in juli en augustus ben je welkom op één van onze zomerse stadswandelingen.

Wij vertrekken om 19 u. aan het stadhuis.

De wandelingen duren ongeveer 2 uur.

Je kunt individueel aansluiten en je hoeft niet te reserveren.

Kostprijs: 6 euro per persoon. Tickets worden verkocht aan het startpunt van de vergadering.

 

Kleur in Leuven  

Woensdag 30 augustus 2017

Ontdek samen met ons de vele kleuren in het Leuvense stadsbeeld. Wat betekenen zij en waar komen zij vandaan? Heraldiek en bakstenen, suikerbonen, goud en zilver… overal zit kleur in en geen daarvan is louter toevallig gekozen.

Isabellegeel, een blauwe maan, een wapenschild in keel, een zwarte bruidjurk… dit belooft een bijzonder kleurrijke wandeling te worden.

 

Leuven+ Koninklijke Leuvense Gidsenbond

Website: www.leuven-plus.be  

E-mail: leuvenplus@gamil.com  

Tel.: 0460 97 85 66

(Uit Programmagids 2017 Leuven op maat)

 

Laatst bijgewerkt: 09 september 2017

 

Teller vanaf 22/8/2009